Të paktën 1 mijë e 663 civilë të vrarë në Ukrainë

Ministria e Mbrojtjes ka dhënë një përditësim të inteligjencës britanike mbi situatën në Ukrainë këtë mëngjes.

Sipas një postimi në Twitter, deri më tani 2.5 milionë refugjatë ukrainas kanë ikur nga shtëpitë e tyre, rreth 1.75 milion prej të cilëve kanë hyrë në Poloni.

Ministria e Mbrojtjes citon vlerësimin e Kombeve të Bashkuara se 1,663 civilë kanë vdekur tashmë si rezultat i pushtimit rus, i cili filloi 19 ditë më parë, transmeton Klankosova.tv.

Megjithatë, përditësimi thotë: “Ashtu si me vlerësimet e mëparshme të tilla, shifrat e vërteta ka të ngjarë të jenë dukshëm më të larta dhe do të vazhdojnë të rriten për sa kohë që operacionet ruse vazhdojnë”.