Të mirat shëndetësore nëse hani kunguj të njomë

Konsumimi i tyre veçanërisht këshillohet pasi ndihmon trupin e njeriut në aktivitete ditore.

Megjithatë, përfitimet nuk përfundojnë këtu. Ndiqini më poshtë disa nga benificionet e tjera nga ngrënja e kësaj perimeje:

1. Përmirësimi i tretjes

Kungulli i njomë është i pasur me ujë, fibër, dhe elektrolite, të cilat lehtësojnë tretjen. Krahas kapsllëkut, kjo perime arrin të shërojë edhe gjendjet e tjera shëndetësore, siç janë: ulcerat, IBS, madje edhe kancerin e zorrës së trashë.

2. Plakjen e ngadaltë

Kungull i njomë ka dy antioksidantë dhe fito-ushqyes anti-inflamator që punojnë së bashku për të neutralizuar radikalet e lira dhe për të zvogëluar inflamacionin.

3. Përmirëson qarkullimin e gjakut dhe participon pozitivisht në shëndetin e zemrës

Shumë njerëz nuk e kuptojnë se shtypja e gjakut mbështetet në marrjen e ekuilibrit të duhur të natriumit dhe kaliumit.