Sulmi rus në centralin bërthamor ishte i pamatur dhe i rrezikshëm, thotë ShBA-ja

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara po mban takim në New York, pasi Mbretëria e Bashkuar kërkoi mbledhje emergjente, pasi Rusia goditi një stacion bërthamor ukrainas, i cili tashmë është nën kontroll.

Ndërtesat afër Zaporizhzhias – që është ndër centralet më të mëdha në Evropë – kanë mbetur të dëmtuara dhe Ukraina thotë që ka pasur edhe të vdekur dhe të lënduar.

Përfaqësuesja amerikane, Linda Thomas-Greenfield, i ka quajtur të pakrye dhe të rrezikshme veprimet e rusëve.

Ajo ka thënë që forcat ruse janë vetëm 32 kilometra larg një tjetër centrali bërthamor.