Sukses historik, filmi “Toka e mjaltit“ me dy nominime për Oskar

Filmi dokumentar “Toka e mjaltit” nga regjisorët Tamara Kotevska dhe Ljubomir Stefanov fitoi dy nominime për
Oskar, për dokumentarin më të mirë dhe për filmin më të mirë të huaj. Ky është filmi i parë me dy nominime për
Oskar, duke bërë që filmi “Toka e mjaltit” të shkruajë histori.
Në mesin e pesë nominimeve për dokumentarin më të mirë përveç filmit “Toka e mjaltit” janë edhe “Fabrika
amerikane”, “Shpella”, “Epoka e demokracisë” dhe “Për Semanë”, ndërsa për filmin më të mirë të huaj janë edhe
“Korpus Kristi” nga Polonia, “Të mallkuarit” nga Franca”, “Dhimbja dhe lavdia” nga Spanja dhe “Paraziti” nga
Koreja e Jugut.
Ndarja e nëntëdhjetedytë e Oskarëve është caktuar më 10 shkurt në Teatrin “Dolbi” në Holivud.