Studiuesit kanë zbuluar fakte të reja për koronavirusin: Qëndron tek një i infektuar për 49 ditë

Studiuesit kinezë dyshojnë se kanë gjetur një formë të re të koronavirusit, i cili qëndron më gjatë dhe infekton të tjerët.

Ekspertët gjetën një rast të pazakontë të një burri të moshës së mesme me sëmundje Covid-19, tek i cili qëndroi infeksioni për 49 ditë.

Ky është një rekord kohor që nuk është raportuar më parë. Megjithëse simptomat e burrit ishin të lehta, studiuesit thanë se mund të kishte krijuar ekuilibër dinamik me virusin.

Rasti ‘kronik’ tregon një tendosje që mund të përhapet mes njerëzve për javë të tëra, edhe nëse i infektuari nuk shfaq shenja, raporton Mail Online.

Zbulimi u bë kur mjekët do të përdornin plazmën qetësuese, pra gjakun e një të mbijetuari me Covid-19 që të shërohej.

Studimi u botua në 27 Mars në ‘medRxiv’, një faqe për dokumente shkencore mjekësore.

Burri kinez, identiteti i të cilit nuk është zbuluar, vizitoi një spital në Ëuhan për të bërë teste SARS-CoV-2 në 8 shkurt 2020.

Ai deklaroi se kishte pësuar një ethe të ndërprerë për rreth një javë, por nuk kishte simptoma të tjera të zakonshme, siç është kolla.

Në testet e shpeshta, ai rezultoi pozitiv në ditët 17, 22, 26, 30, 34, 39, 43 dhe 49. Tamponi i tij rezultoi negativ në ditën e 47-të.