Stoltenberg: KFOR-i është i gatshëm të ndërhyjë nëse kërcënohet stabiliteti

Shefi i NATO-s Jens Stoltenberg ka kërkuar nga Kosova dhe Serbia të shmangin veprimet e njëanshme dhe të angazhohen në mënyrë konstruktive në dialog, duke thënë KFOR-i po e monitoron nga afër situatën dhe është i gatshëm të ndërhyjë nëse kërcënohet stabiliteti.

Në një intervistë për gazetën Vjesti nga Mali i Zi, sekretari i përgjithshëm i Aleancës Veri-Atlantike ka thënë se së fundmi ka diskutuar me lidershipin politik në Prishtinë dhe Beograd për tensionet në veri të Kosovës.

“Të gjitha palët duhet të qëndrojnë të qetë, të shmangin veprimet e njëanshme dhe të angazhohen në mënyrë konstruktive në dialog me ndërmjetësimin e BE-së. Në përputhje me mandatin e tij, misioni i KFOR-it po monitoron nga afër situatën dhe është i gatshëm të ndërhyjë nëse kërcënohet stabiliteti”, ka thënë ai.

Misioni ynë, ka shtuar Stoltenberg, është i përkushtuar për të siguruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë njerëzit në Kosovë.

“NATO vazhdon të mbështesë plotësisht dialogun e ndërmjetësuar nga BE dhe ne u bëjmë thirrje të gjitha palëve që të vazhdojnë negociatat. Është thelbësore për paqen dhe sigurinë rajonale”, tha Stoltenberg.

Top Channel