Singapori shënon rritjen më të madhe të infeksioneve me koronavirus brenda një dite

Ambulances are seen at the National Centre for Infectious Diseases, where patients suffering from the COVID-19 novel coronavirus are being cared for, in Singapore on April 3, 2020. (Photo by Roslan RAHMAN / AFP) (Photo by ROSLAN RAHMAN/AFP via Getty Images)

Singapori regjistroi 447 raste të reja të koronavirusit të mërkurën – rritja më e madhe një-ditore që nga fillimi i shpërthimit në vend, tha Ministria e Shëndetësisë në një deklaratë.

Rastet e reja sjellin numrin e përgjithshëm të rasteve të vendit në 3.699.

Ndër rastet e reja, 404 kanë qenë të lidhura me grupime të njohura, nga të cilat shumica janë punëtorë të huaj që banojnë në konvikte, tha ministria.

Në të njëjtën deklaratë, ministria tha se numri mesatar i rasteve të reja ditore është rritur ndjeshëm “nga 48 raste në ditë javën e kaluar, në 260 raste në ditë në javën e kaluar”.

Javën e kaluar, Singapori njoftoi se do t’i zhvendoste punëtorët e huaj në aranzhime alternative të jetesës, si kampe ushtarake dhe apartamente të lira qeveritare, në mes të rasteve.