Cilat organe tjera dëmtohen nga koronavirusi?

Klinikët në të gjithë botën kanë parë prova Covid-19 po shkakton gjithashtu inflamacion në zemër, sëmundje akute të veshkave, mosfunksionim neurologjik, mpiksje gjaku, dëmtim të zorrëve dhe probleme të mëlçisë.

corona-testing.jpg

Independent shkruan se koronavirusi i ri vret duke përflakur dhe bllokuar qeskat e vogla të ajrit në mushkëri, duke mbytur furnizimin me oksigjen të trupit deri sa të mbyll organet thelbësore për jetën.

Por klinicistët në të gjithë botën po shohin prova që sugjerojnë se virusi gjithashtu mund të jetë duke shkaktuar inflamacion të zemrës, sëmundje akute të veshkave, mosfunksionim neurologjik, mpiksje gjaku, dëmtim të zorrëve dhe probleme të mëlçisë.

coronavirus-symptoms-deaths.jpg

Përhapja e këtyre efekteve është shumë e madhe për t’i atribuar vetëm “stuhisë së citokinës”, një reagim i fuqishëm i sistemit imunitar që sulmon trupin, duke shkaktuar dëme të mëdha, thanë mjekët dhe studiuesit.

mentalhealth.jpg