Rusia “përjashtohet” nga hapësira

Agjencia Evropiane e Hapësirës njoftoi sot se ka pezulluar misionin ruso-evropian në Mars për shkak të pushtimit rus të Ukrainës.

“Ne shprehim keqardhje të thellë për viktimat njerëzore dhe pasojat tragjike të agresionit ndaj Ukrainës. Duke njohur ndikimin në eksplorimin shkencor të hapësirës, ESA është plotësisht në përputhje me sanksionet e vendosura ndaj Rusisë nga shtetet e saj anëtare”, thuhet në deklaratën e e Agjencisë Evropiane të Hapësirës.

Gjatë një takimi në Paris, këshilli qeverisës i ESA “pranoi pamundësinë aktuale të kryerjes së bashkëpunimit të vazhdueshëm me (agjencinë hapësinore të Rusisë) Roscosmos në misionin ExoMars me nisje në vitin 2022, shkruan CNN./abcnews.al/