Robert F Kennedy Jr shpall kandidaturën për president

Robert F Kennedy Jr, anëtari 69-vjeçar i dinastisë së famshme politike amerikane dhe ikona e lëvizjes kundër vaksinave, ka paraqitur dokumentet e tij për të kandiduar për president në zgjedhjet e 2024.

Presidenti amerikan Joe Biden, 80 vjeç, ende nuk e ka shpallur zyrtarisht synimin e tij për të kandiduar sërish në vitin 2024, por oferta e rizgjedhjes pritet gjerësisht.

Kennedy është nipi i presidentit John F Kennedy dhe djali i senatorit Robert F Kennedy, të cilët të dy u vranë gjatë kohës që ishin në detyrë.