Qendra Kulturore nomart me maratonë të artit dhe kulturës në Bernë

Në kuadër të aktiviteteve për promovimin e artit dhe kulturës së Republikës së Maqedonisë së Veriut në Zvicër, Qendra Kulturore nomart me seli në Bernë, para publikut zviceran do të paraqesë një sërë aktivitetesh artistike dhe kulturore. Duke marrë parasysh rrethanat e shkaktuara nga pandemia, nje pjesë e aktiviteteve do të mbahen fizikisht me kufizimet e parapara, ndërsa një pjesë në mënyre virtuale. Maratona kulturore do të përfshijë këto aktivitete:

“Blu e thyer” – Osman Demiri

15.11.2020 – 20.12.2020         Ekspozitë e pesë artistëve figurativ nga Maqedonia e Veriut e cila do të qëndrojë e hapur në hapësirat e Fondacionit PROGR në Bernë. Artistët të cilët do të paraqiten janë: Imer Bajrami (akuarel), Trajçe Blazhevski (grafikë), Bilgap BIGE Koçishta (akril dhe vaj në pëlhurë), Evgenij Pantev (grafikë), dhe Ali Sinani (vaj në pëlhurë). Ekspozita do të jetë e hapur për publikun çdo ditë prej orës 08:00 deri në orën 18:00.

<div “=””>

27.11.2020 – 18.12.2020         Mbrëmje të filmave ku do të projektohen 6 filma të prodhuara në Maqedoninë e Veriut gjatë 30 viteve të fundit. Filmat e përzgjedhur do të projektohen në hapësirat e Die STUBE (pranë Fondacionit PROGR) në Bernë. Filmat do të jenë me titra në gjuhën angleze dhe projektohen me këtë rend:

Fotografi nga filmi “Tetoviranje” (Tatoo) e regjisorit Stole Popov

 

27.11.20, ora 20:00 – Tetoviranje (Tatoo)
04.12.20, ora 20:00 – Gipsy Magic
05.12.20, ora 20:00 – Kthimi (The Return)
06.12.20, ora 20:00 – Makedonska Saga (A Macedonian Saga)
11.12.20, ora 20:00 – Hi-Fi
18.12.20, ora 20:00 – Srekna nova ’49 (Happy New Year ’49)

Poster i koncertit virtuel te DUO SKUPI-t

28.11.2020 (ora 20:00)            Koncert i DUO SKUPI-t me melodi burimore nga Maqedonia e Veriut të përpunuara për violinë dhe flautë. Koncerti i përgatitur enkas për audiencën në Zvicër, do të transmetohet LIVE në faqen e Facebook-ut dhe YouTube-it të Qendrës Kulturore nomart.

04.12.2020 – 06.12.2020     Mbrëmje të fotografisë ku tri netë me rend do të projektohen veprat e fotografëve të ndryshëm nga Maqedonia e Veriut. Projektimet do të fillojnë prej orës 17:00 dhe do të zgjasin deri në ora 20:00 në ditët e lartpërmendura.

Të gjitha projektet e paraqitura janë të finansuara nga Ministria e Kulturës e Republikës së Maqedonisë së Veriut