Petkov i vendosur: E ardhmja e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë është në BE

epa09693096 Bulgarian Prime Minister Kiril Petkov reacts during the joint press conference with North Macedonia's Prime Minister Dimitar Kovacevski (not pictured) in Skopje, Republic of North Macedonia, 18 January 2022. Bulgarian Prime Minister Kiril Petkov arrived for a one-day official visit to North Macedonia. EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Jemi të vendosur se e ardhmja e Maqedonisë së Veriut dhe e Shqipërisë duhet të jetë në BE, kjo është mirë për rajonin deklaroi kryeministri bullgar Kiril Petkov në një intervistë për televizionin rumun Digi 24 TV, të emetuar me 9 maj, njoftuan sot mediat bullgare.

Disa nga mediat në vend sot raportojnë se kryeministri bullgar Kiril Petkov ka deklaruar se ka vendosur që e ardhmja e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë duhet të jetë në BE dhe se nëse Qeveria në Bullgari bie për shkak të kësaj, nuk është faji i tij. Rrjedhimisht, mediat konstatojnë se bëhet fjalë për një largim të mundshëm të bllokadës nga Sofja në Shkup.

“Nuk mund të jem përgjegjës për asgjë nëse qeveria ime zhduket”. Nëse qeveria ime mbijeton, dhe unë punoj për këtë çdo ditë, ne jemi të vendosur që e ardhmja në BE e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë është atje, ajo duhet të jetë atje”.

“Kjo është e mirë për rajonin. Natyrisht, ka gjëra që duhen bërë ende dhe duhet të punojmë shumë për t’ia arritur. Ne i dimë pengesat dhe problemet që duhen zgjidhur, tani ato vetëm duhet të zgjidhen. “Përveç kësaj, nuk mund të jem përgjegjës për asgjë tjetër në të ardhmen”, tha Petkov.