Për problem shëndetësor urgjent gjatë orës policore nuk ju duhet leje për në spital

Nëse qytetarët për shkak të problemeve shëndetësore urgjente kanë nevojë për mjek gjatë orës policore, nuk duhet të kërkojnë leje shtesë.

“E parapamë edhe këtë, për shkak se në jetë ndodhin edhe gjëra të paparashikueshme, qytetarët nuk kanë nevojë të kërkojnë në numrat 192, apo të kërkojnë leje shtesë, por duhet të drejtohen në spitalin më të afërt”, tha zëvendësministrja shtesë e MPB-së, Slavjanka Petrovska.

Petrovska tha se nëse qytetarët ndalohen nga patrullimet në terren duhet tregojnë lokacionin e saktë të spitalit ku gjendet dhe ata do të evidentohen, ndërsa policia do të kontrollojë nëse personi me të vërtetë ka shkuar në spital.