Paraqitet edhe soji turk i virusit

Një ditë më parë, shkencëtarët turq hodhën dyshime mbi një mutacion të ri të koronavirusit që ishte shfaqur në këtë vend, ndërsa sot gjithçka është konfirmuar. Mediat turke i referohen Prof. Dr. Alper Şener, i cili dha alarmin i pari mbi mutacionin turk të koronavirusit.

“Numri i të prekurve ditorë ka arritur 20 mijë dhe nëse vijojme me këto ritme mund të detyrohemi të mbyllemi sërish”, u shpreh ai.

Sa i përket mutacionit turk, Prof. Dr. Alper Şener shprehet se gjithçka ndodhi papritur dhe numri i të prekurve nga ky mutacion u rrit në mënyrë të menjëhershme.

“Mutacioni i ri është kthyer në një makth për ne”, u shpreh ai, ndërsa ministri i Shëndetësisë konfirmoi se vetëm gjatë ditëve të fundit janë konfirmuar më shumë se 100 000 të prekur në qytetet përreth detit Marmara, ku dyshohet se është edhe epiqendra e këtij mutacioni.