Pandemia ‘godet’ edhe gjigantin Netflix, bien aksionet

Gjigandi i transmetimit të videove Netflix ka raportuar një ngadalësim të rritjes së abonentëve, duke i bërë aksionet e saj të bien, shkruan BBC, transmeton lajmi.net.

Rreth 3.98 milionë njerëz u regjistruan në Netflix midis janarit dhe marsit, shumë më pak se 6 milionë të parashikuar.

Kompania tha se mungesa e shfaqjeve të reja mund të ketë kontribuar në këtë mungesë, duke shtuar se priste që kjo të përmirësohet ndërsa do të publikoheshin vazhdimet e shfaqjeve të njohura.

Aksionet e Netflix ranë 11% në treg në 489,28 dollarë, duke fshirë 25 miliardë dollarë nga kapitalizimi i tregut të kompanisë.

Shërbimi i transmetimit shtoi 15.8 milionë abonentë të rinj vitin e kaluar derisa COVID-19 detyroi njerëzit në të gjithë botën të qëndronin në shtëpi.

Pjesa më e madhe e kësaj rritjeje erdhi në Azi, ku Netflix shtoi 9.3 milionë abonentë të rinj në vitin 2020, një rritje prej rreth 65% krahasuar me vitin e kaluar.

Po,r pandemia ka provuar një shpatë me dy teha për Netflix, sepse ajo gjithashtu ndërpreu prodhimin.

“Këto dinamika po kontribuojnë gjithashtu në një listë më të lehtë të përmbajtjes në gjysmën e parë të vitit 2021 dhe kështu, ne besojmë se rritja më e ngadaltë e anëtarësimit”, tha kompania në letrën e saj tremujore drejtuar aksionerëve.

Kompania parashikoi rritje të vogël të klientëve, me një shtesë prej 1 milion klientësh të rinj në tremujorin e dytë, shumë më pak se 5 milionë të parashikuar më parë.

Netflix gjithashtu përballet me konkurrencë gjithnjë e më të fortë nga shërbimet e reja streaming që hyjnë në treg.

Disney +, një shërbim shumë më i ri i transmetimit, tashmë ka 100 milionë abonentë, krahasuar me 207.6 milionë të Netflix.

Edhe me rritjen e ngadaltë të klientit, Netflix ka raportuar të ardhura prej 7.16 miliardë dollarë dhe të ardhura neto prej 1.71 miliardë dollarë.

Netflix parashikoi rritje më të fortë në gjysmën e dytë të vitit kur lëshon sezone të reja të “You”, “Money Heist”, “The Witcher” dhe filmit aksion “Red Notice”, ndër tituj të tjerë.

“Ne kishim ato dhjetë vjet ku po rriteshim të qetë si mëndafshi,” tha shefi ekzekutiv i Netflix, Reed Hastings, në një thirrje për fitime të transmetuara, sipas një raporti të AFP.