OBSH: COVID-19, dhjetë herë më vdekjeprurës sesa gripi H1N1

Koronavirusi i ri është dhjetë herë më vdekjeprurës sesa virusi përgjegjës për gripin A(H1N1), i cili u shfaq në fund të marsit 2009 në Meksikë, raportuan sot autoritetet botërore të shëndetit, duke bërë thirrje për një heqje të ngadaltë të masave kufizuese.

“Të dhënat nga disa vende na japin një panoramë më të qartë të këtij virusi, si sillet, si ta ndalojmë atë”, tha kreu i OBSH-së, Tedros Adhanom Ghebreyesus, në një konference shtypi virtual nga Gjeneva.

“Ne e dimë se COVID-19 po përhapet shpejt dhe e dimë se është fatal, dhjetë herë më shumë sesa virusi përgjegjës për pandeminë e gripit 2009”, paralajmëroi ai.