Nikolloski: VMRO nuk do të mbështes ndryshimet kushtetuese nën diktatin bullgar

Ne jemi kundër ndryshimit të Kushtetutës sepse mendojmë se kjo nuk është diçka që duhet ta bëjë Maqedonia, aq më tepër që Bullgaria nuk garanton se nuk do të vazhdojë të shantazhojë Maqedoninë. Ne besojmë se nuk duhet të ndodhë e njëjta gjë sepse kjo përbërje parlamentare nuk ka mandat për ndryshime kushtetuese, askush në programin për zgjedhje nuk ka premtuar se ndryshime kushtetuese do të ndodhin, ndërsa qytetarët votojnë në zgjedhje në bazë të programit, thotë nënkryetari i VMRO-DPMNE-së, Aleksandar Nikolloski.

Qëndrimi ynë është i shkurtër dhe i qartë, se nuk do të përkrahim ndryshime kushtetuese nën diktimin bullgar, tha Nikolloski, për “Argument Plus” në “TV24”.

“Sot jemi kundër ndryshimit të Kushtetutës sepse mendojmë se kjo nuk është diçka që duhet ta bëjë Maqedonia, aq më tepër që Bullgaria nuk garanton asgjë se nuk do të vazhdojë të shantazhojë Maqedoninë.

Besojmë se nuk duhet të ndodhë e njëjta gjë sepse kjo përbërje parlamentare nuk ka mandat për ndryshime kushtetuese, askush në programin zgjedhor nuk ka premtuar se ndryshimet kushtetuese do të ndodhin, ndërsa qytetarët votojnë në zgjedhje në bazë të programit, tha Nikolloski.

Ai po ashtu tha se ka takime që janë të pakëndshme, por VMRO-DPMNE nuk do të ndryshojë nga qëndrimet e saj lidhur me ndryshimet kushtetuese.