Nga Pfizer konfirmojnë se marrëveshja me Maqedoninë ende nuk është finalizuar

Pfizer është ende vetëm në bisedime me qeverinë maqedonase. Nga atje për Tv24 thonë se ende nuk ka marrëveshje përfundimtare midis Maqedonisë dhe kompanisë.

“Ne po flasim me qeverinë për qasjen në vaksinën Pfizer/Biontek, por për momentin nuk kemi një marrëveshje të përfunduar,” i tha kompania farmaceutike Pfizer.

Çfarë është e nevojshme për të finalizuar marrëveshjen, sa vaksina janë duke u negociuar dhe cilat kushte duhet të plotësojë Maqedonia në mënyrë që të marrë vaksinat – TV 24 thotë se ata nuk kanë marrë përgjigje.

Sipas informacionit të ministrit Filipce, “Pfizer” ka ngritur nivelin e vigjilencës, për shkak të së cilës tani po kërkon dokumente shtesë në fushën e sigurisë.

“Ne do ta marrim atë dokument sot”, njoftuan ata, në lidhje me atë që do të kërkohet saktësisht dhe do të informojnë publikun, por unë dua të them se na u tha qartë se këto masa parandaluese zbatohen praktikisht për të gjitha vendet në botë dhe ndoshta “Kjo është një nga arsyet pse detajet e kësaj marrëveshje po priten për kaq gjatë,” tha Filipce.

Në janar, Ministri Filipce dhe Qeveria vlerësuan dhe pretenduan se Maqedonia ka siguruar 800,000 vaksina përmes negociatave të drejtpërdrejta me “Pfizer”, përkundër faktit se deri më tani ata nuk kanë nënshkruar ndonjë marrëveshje zyrtare për furnizimin e këtyre vaksinave.

Në javët e ardhshme, vaksinat Astra-Zeneca pritet të mbërrijnë përmes sistemit KOVAX. Bëhet fjalë për 100,800 doza që Maqedonia duhet të marrë përmes shpërndarjes së parë.