Migrantët, Spasovski: Për momentin gjendja është stabile

Kryeministrit Oliver Spasovski u shpreh i prerë se vendi nuk do të lejoj fluks të migrantëve dhe se sipas tij është i nevojshme bashkëpunim rajonal për të penguar valën e re eventuale të migrantëve.

“Ju e dini që Republika e Maqedonisë së veriut sa i përket migrantëve e ndërtoi politikën në dy baza atë të BE-së dhe rajonit. Nuk mund të ballafaqohemi me valën e refugjatëve në rast se nuk bashkëpunojmë mes vete. Vendimi jonë është zero tolerancë për hyrjen e migrantëve në vendin tonë. Tani për tani gjendja është stabile, nuk ka migrantë që tentojnë të hyjnë në territorin tonë”.