Mickoski: Më vjen keq që kryeministri dhe ministrat nuk mund të largohen nga politika dhe të vihen në anën e qytetarëve

Më vjen keq që kryeministri dhe ministrat në qeveri, në momente kaq komplekse dhe të rëndësishme për Maqedoninë, qytetarët dhe ekonominë, nuk mund ta kapërcejnë kotësinë e tyre, të largohen një herë nga politika dhe të vihen në anën e shtetit dhe qytetarëve, thotë lideri i opozitës, Hristijan Mickoski.

“Kam kërkuar takim me Dimitar Kovaçevskin për të shpjeguar konceptin për këtë dhe vitin e ardhshëm, si të optimizohet shfrytëzimi i burimeve vendore dhe të sigurohet energji e lirë, ai dezertoi, ai refuzoi.

E ftova në një debat televiziv para publikut maqedonas, ai dezertoi sërish, refuzoi me arsyetimin se tani nuk ishte koha.

E kam thirrur edhe Fatmir Bytyqin, i cili është përgjegjës për Çështje Ekonomike, në selinë e VMRO-së, ai nuk pranoi të vinte dhe më thirri në këshillin ekonomik që e kisha prezantuar konceptin, sepse kështu punuan me sukses për koronën, pandeminë etj…”, shkruan Mickoski në rrjetet sociale.

Ai shton se po të kishe drejtuar me sukses këshillin ekonomik, nuk do të gjunjëzoheshin te fqinjët dhe do të lutesh për mëshirë. Nëse këshilli ekonomik do të kishte sukses, tani do të kishit dhënë energji elektrike për FENI-n dhe Buçimin, dhe në vend të vendosjes së çelësave dyerve do të digjeshin furrat siç po digjen për kompanitë e ngjashme te fqinjët tanë.