Me Hysni Ismailin bëhet realitet Opera “Skëndërbeu” në Operën Nacionale të Maqedonisë

Nga Ministri i Kulturës, Hysni Ismailin për herë të parë do të bëhet realitet vendosja e operës “Skëndërbeu” në Operën Nacionale të Maqedonisë së Veriut.

“Dy vite studimi, perkushtim dhe sakrificë,,,.mësim pas mësimi, kompozitor pas kompozitori,,, Puccini, Verdi, Mozart, Korsakov, Adams, Horozic….
“Sa më e madhe lartësia aq më e thellë humnera”,

Konkluzioni: Toska është opera me e mire që është shkruar ndonjerë dhe të dytë nuk do kete më të tillë. Ky ishte momenti kur unë pranova vdekshmërine time…
Pas kësaj gjëra të mira filluan të ndodhin ….
Premiera Operës sime të parë “Skëndërbeu” është me datë 23.12.2019, Në Operën Nacionale Të Maqedonisë, mos mungoni ………..
Falenderoj bashkëudhëtarët e këtij rrugëtimi:

Dirigjent: Olsi Qinami
Regjisor: Qëndrim Rijani
Asistent Regjisor: Petrit Neziri
Libretist: Arian Krasniqi
Koreograf: Artan Ibërshimi
Kostumet: Marija Pupuçevska
Mjeshtër koncerti: Verica Llambevska
Mjeshtër i korit: Jasmina Gjorgjeska
Ndriçues: Millço Aleksandrov
Korepetitor: Shkëlzen Baftiari, Andeja Naunov, Janinka Nevçeva

Inrepretojnë:
Skenderbeu: Armaldo Klogjeri
Fatima: Zana Abazi Ramadani
Hasan Aga: Armando Likaj
Sulltan Murati: Vasko Zdravkov
Mamica: Nina Muho
Hamza: Nikolla Stojceski
Lek Dukagjini: Liridon Sadriu
Jerina: Marija Naumovska
Këngëtari i oborrit të Hasan Agës: Mustafa Imeri

Këngëtarja: Besarta Murtezani
Ushtari i Hasan Agës: Ismet Veseli
Violiniste në skenë: Sihana Badivuku
Nëna e Skenderbeut: Drita Kaba Karaga
Trupa e baletit: Agim Baftii, Eva Dzhingova, Martina Dimovska, Matea Ilievska, Stefanija Kuzmanovska, Arta Qaili, Antonija Dimitrievska, Tijana Avramovikij, Bojan Dimovski, Veselin Trajkovski” – shkruan Fatos Lumani.