Më 25 janar do të fillojë gjykimi kundër Dragi Rashkovskit

Ish-sekretari i përgjithshëm i Qeverisë, Dragi Rashkovski, do të ulet në bankën e të akuzuarve më 25 janar, pasi për atëherë është caktuar seanca kryesore dhe pas miratimit të Prokurorisë, me të cilën po gjykohet bashkë me gjashtë persona të tjerë.

“Diskutimi kryesor është caktuar për 25.01 në ora 09:30. Lënda KOK.br.164/21 sipas shpërndarjes automatike në sistemin Akmis i është caktuar gjyqtares Fanka Janculeva Mihailovska”, thonë nga Gjykata Penale, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Rashkovski akuzohet për kryerjen e veprës penale “keqpërdorim të pozitës dhe autoritetit zyrtar” dhe veprës penale “shpëlarje e parave” dhe vepra tjera të dënueshme me ligj.

Më herët edhe Prokuroria ka zbuluar detaje nga aktakuza.