Mbrëmë pak pas mesnate është regjistruar tërmet në Shkup

Mbrëmë pak minuta pas mesnate një tërmet me intensitet prej tre ballëve sipas Shkallës Evropiane Makroseizmike është ndjerë nga banorët e Shkupit.

Tërmeti nga rrjeti sizmologjik në Republikën e Maqedonisë së Veriut, me stacione në Shkup, Vallandovë, Ohër, Shtip dhe Pehçevë, i mbajtur nga Observatoriumi Sizmologjik pranë Fakultetit Matematiko-Natyror në Shkup, mbrëmë, është regjistruar më 5 dhjetor 2020, 4 minuta pas mesnate, epiqendra e të cilit gjendet në Rajonin Epiqendror të Shkupit.

Tërmeti kishte magnitudë lokale të Rihterit ML 1.9.