Maçoku që humbi këmbët në aksident, tani ecën përsëri

Një maçok gjashtëvjeçar mbijetoi nga një aksident i rëndë me makinë dhe më pas u bë një “superyll” në internet pasi ishte i pari që u bë me këmbë të pasme protetike në Itali.

Vitos iu amputuan këmbët e pasme kur u godit nga një makinë në Milano ndërsa pronarët e tij ishin në muajin e mjaltit. Çifti, ish-basketbollistja Sylvia Gotardi dhe bashkëshortja e saj Linda Ronconi, u kthyen menjëherë në shtëpi.

Operacioni gjatë së cilës protezat u futën drejtpërdrejt në ato që kishin mbetur nga kockat e sipërme, raportohet se nuk ishin kryer kurrë më parë me sukses në Itali.

Macet që presin për amputim të të dy këmbëve të pasme shpesh i nënshtrohen eutanazisë, transmeton KosovaPress. Njerëzit tani mund të shikojnë Vito përsëri rreth banesës së tij përmes llogarive të njohura në Instagram dhe Facebook. Pronarët Sylvia dhe Linda shfaqen gjithashtu në një postim të fundit të nënshkruar me një “portret familjar”. Ata i thanë BBC-së se ishin frymëzuar nga macja britanike Oscar, e cila fillimisht mori këmbë protetike pas aksidentit.

Vito vjen nga një qytet i vogël i quajtur San Vito Lo Capo në Sicili veriperëndimore, sipas faqes në Facebook të Vituzzo Superstar.

Ai i përkiste nënës së Sylvisë, por duhej të gjente një shtëpi të re kur ajo vdiq dhe babai i Sylvia filloi të takonte dikë që kishte një alergji ndaj maceve. I mësuar të jetonte jashtë, Vito kishte një derë të vogël për mace në apartamentin ku ai, Sylvia dhe Linda jetonin në Milano.

Në korrik 2018, çifti u martua. Muaji i tyre i mjaltit u shty deri në dhjetor për shkak të angazhimeve të punës, dhe për Viton u kujdes një mik gjatë kohës që ato ishin larg. Pastaj pësoi një aksident të tmerrshëm ndërsa ishte jashtë dhe bredhte rrugëve.

“Vito ka humbur putrën dhe rrezikon të humbasë edhe tjetrën, pa të cilin ai nuk do të jetë në gjendje të jetojë”, shkruan Sylvia dhe Linda në atë kohë. “Ne jemi shumë larg. Ky është një moment i frikshëm, por për fat kemi njerëz të mrekullueshëm afër që kujdesen”.