Kovaçevski për 100 ditët e Qeverisë: Kërkova nga ministrat të jenë të ndershëm dhe të përgjegjshëm

Me përgjegjësi dhe me përkushtim dhe vëmendje të plotë u përqendrova në formimin dhe harmonizimin e ekipit të ri për të përgatitur dhe zbatuar përgjigjet më të përshtatshme për sfidat serioze që na presin, tha kryeministri Dimitar Kovaçevski në seancën e sotme tematike të qeverisë, ku e vetmja pikë është arritjet e Qeverisë dhe ministrive në 100 ditët e para të funksionimit.

Kovaçevski theksoi gjërat më të rëndësishme të bëra në këtë periudhë dhe theksoi se qeveria aktuale mbetet në një qëllim të qartë – të sigurojë siguri dhe vazhdimësi në krijimin e kushteve për një jetë më të mirë, si dhe një të ardhme evropiane dhe të begatë për qytetarët.

“Kjo kërkon qeverisje efikase, të ndershme dhe të përgjegjshme. Këto janë cilësitë që kam kërkuar nga të gjithë ministrat, të cilët kanë pranuar të jenë pjesë e ekipit, i cili bashkërisht përpiqet t’u shërbejë interesave të të gjithë qytetarëve pa përjashtim”, tha Kovaçevski.

Qeveria e re, kujtoi kryeministri, përcaktoi qartë prioritetet për punë, u krijua një program, i cili u ngrit në bazë të legjitimitetit elektoral të marrë në zgjedhjet e vitit 2000, duke inkorporuar angazhimet programore të partnerit të ri të koalicionit Alternativa.

Po ashtu, tha Kovaçevski, në programin e kësaj Qeverie janë përfshirë edhe qëllime të reja autentike programore, të nevojshme që dalin nga sfidat e reja.

Prioritet i parë kyç, tha kryeministri Kovaçevski, është ballafaqimi me krizën energjetike, e cila në radhë të parë është edhe krizë energjetike evropiane, e cila ndjehet edhe në vendin tonë dhe ka marrë dimensione shqetësuese shtesë me luftën në Ukrainë.