Kovaçevski: Institucionet vepruan shpejt dhe me profesionalizëm në rastin e vrasjes së dyfishtë

Kryeministri Dimitar Kovaçevski ka komentuar vrasjen e dyfishtë ku tha se institucionet kanë kryer detyrën e tyre në mënyrë profesionale.

“Së pari, më duhet të shpreh edhe një herë neverinë time për këtë akt monstruoz që ndodhi në vendin tonë dhe të përshëndes edhe një herë veprimin e shpejtë profesional të kryer nga Ministria e Brendshme, Prokuroria Publike, në bashkëpunim më vonë me Ministrinë. të Brendshme të Serbisë, Bullgarisë, Turqisë dhe Kroacisë me qëllim të identifikimit dhe kapjes së të gjithë autorëve të këtij akti të rëndë”, tha kryeministri Kovaçevski për “360 gradë”.

Kovaçevski u shprehu mirënjohje për profesionalizmin e pjesëtarëve të MPB-së.

“Sa i përket qëndrimeve të OBRM-PDUKM-së dhe partive të tjera politike që duan ta përdorin këtë akt të urryer për qëllime politike, siç kanë bërë me të tjerët në të kaluarën, mendoj se është absolutisht e pavend që t’i bëhet dëm në këtë mënyrë hetimit, por edhe familjarëve të të ndjerit tragjikisht. Dhe, siç thashë sot në konferencën për shtyp, nëse dikush, përfshirë edhe kryetarët e partive politike, kanë ndonjë informacion në lidhje me rastin dhe hetimin, duhet ta ndajë menjëherë me Prokurorinë, sepse në të kundërt fshehja e provave është vepër penale”, theksoi Kryeministri.

Lidhur me komentet e opozitës se ka pasur zvarritje të hetimeve, kryeministri Kovaçevski ka treguar se opinioni është informuar për rrjedhën e hetimeve.