Komisioni Evropian ka besim te Pfizer, zgjat kontratën deri në vitin 2023

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Layen, njoftoi se Unioni do të zgjasë kontratën me kompaninë farmaceutike Pfizer deri në vitin 2023.

Si një shenjë besimi në kompaninë, vaksinat e së cilës kanë vaksinuar shumicën e banorëve të BE-së, Presidentja e KE-së njoftoi se kishin porositur rreth 1.8 miliard doza të reja.

Ajo shprehu besim të plotë në teknologjinë e përdorur nga Pfizer për të bërë vaksina, ndryshe nga kompanitë Astrazeneca dhe Johnson dhe Johnson, të cilat prodhojnë vaksina me vektorë viralë, duke përdorur një virus të padëmshëm. “Ne duhet të përqendrohemi në teknologjitë që kanë provuar se janë të mira”, tha ajo.

Vaksinimi në Shtetet Anëtare është vonuar për shkak të vonesave në lindjet dhe pezullimit të vaksinimit me vaksinën AstraZeneca për shkak të trombozës

Top Channel