Kina lëshon satelitin e ri të Sistemit të Navigimit “Beidou”

Kina ka lëshuar një satelit të ri të Sistemit të Navigimit “Beidou”.

Sateliti gjeostacionar orbital i Tokës është i 29-ti i sistemit të brezit së tretë BDS-3, që do të përbëhet nga gjithsej 30 satelitë të tillë.

Kina është vetëm një hap larg nga përfundimi i shndërrimit të BDS-3 në një sistem tërësor global. Sateliti i fundit pritet të niset në maj.

Sateliti i sapohapur është gjithashtu sateliti i 54-t në funksionim i sistemit “Beidou”, që përfshin edhe satelitët e brezit të dytë dhe të tretë BDS. (Vera)