Këta janë themeluesit dhe veteranët e BDI-së që nuk janë pjesë e Këshillit të përgjithshëm

Në listën e emrave të këshillit të përgjithshëm të BDI-së si organi më i lartë nuk figurojnë emra të njohur të kësaj partie, që janë edhe themeluesit e saj, përcjell INA.

Në mesin e këtyre emrave nuk janë: Sadulla Duraku, Rafis Aliti, Hazbi Lika, Musa Xhaferi, Nazmi Beqiri, Halil Palloshi si dhe emra të tjerë të njohur të kësaj partie. Ndërkohë, pjesë e strukturave të kësaj partie akoma kanë ngelur disa figura të njohur si veteran të kësaj partie si Ramiz Merko, Nevzat Bejta, Talat Xhaferi, Xhevat Ademi, Teuta Arifi si dhe emra të tjerë. Këshilli i përgjithshëm si ndër organet më të larta partiake brenda një periudhe të shkurtër do të zgjedh edhe kryesinë e ngushtë partiake.