Ishujt ku mund të shikoni dragonjtë komodo

Dragoi Komodo është një lloj hardhuce që gjendet në Indonezi. Ai referohet edhe si monitor Komodo.

Provat fosile tregojnë se dragoi Komodo evoluoi nga një specie e hardhucës në Australi. Profesori, Tim Flannery propozoi që ky dragua të zhdukej nga Australia pothuajse në të njëjtën kohë kur njerëzit mbërritën në këtë kontinent.

Komodo e mori emrin e tij nga Douglas Burden i cili eksploroi ishullin indonezian të Komodos në vitin 1926.

Dragonjtë Komodo janë të pangopur dhe dihet që hanë afër 80% të peshës së tyre trupore menjëherë dhe gjenden vetëm në Indonezi.

Ishujt kryesorë ku mund të gjeni dragonjtë komodo:

1.Ishulli Komodo

2.Ishulli Rinca

3.Gili Motang

4.Gili Dasami

5.Ishulli Flores