Interesante: Testamenti i Princ Filip do të mbahet i fshehtë për 90 vjet

Sipas BBC, ka qenë konventa për më shumë se një shekull që pas vdekjes së një anëtari të lartë të Familjes Mbretërore, gjykatave u kërkohet të vulosin testamentet e tyre. Do të thotë që, ndryshe nga shumica e testamenteve të dhëna me kusht, ai nuk do të jetë i hapur për inspektim publik. Do të ketë një proces privat pas 90 vjetësh për të vendosur nëse mund të mos vuloset, transmeton lajmi.net.

Seanca për aplikimin për vulosjen e testamentit u mbajt gjithashtu privatisht në korrik nga Sir Andrew McFarlane, gjyqtari më i lartë në gjykatat e familjes. Ai dëgjoi argumentet nga avokatët që përfaqësonin pasurinë e Dukës dhe Prokurorin e Përgjithshëm, këshilltarin kryesor ligjor të qeverisë, dhe publikoi vendimin e tij të enjten.

Sir Andrew tha se si president i Divizionit të Familjes të Gjykatës së Lartë, ai është kujdestari i një kasaforte që përmban më shumë se 30 zarfa, secila që përmban testamentin e vulosur të një anëtari të vdekur të Familjes Mbretërore. Dhe për herë të parë në më shumë se 100 vjet, ai përcaktoi një proces me anë të të cilit këto testamente mund të bëheshin publike.

Duke detajuar historinë e vendimeve të mëparshme, Sir Andrew tha se anëtari i parë i familjes, testamenti i të cilit u vulos nga gjykata ishte Princi Francis i Teck, vëllai më i vogël i Mbretëreshës Mary, i cili vdiq në 1910.