Hiqni dorë nga këto zakone të këqija – ato na e shkurtojnë jetën

Prandaj, ekspertët paralajmërojnë atë që duhet t’i drejtohemi.

Ushqimi vonë natën mund të rrisë rrezikun për sëmundje të zemrës dhe diabeti tip 2.
Ushqimi gjithashtu mund të shkaktojë probleme të veshkave dhe zemrës dhe është një nga shkaqet më të zakonshme të vdekjes që lidhet me dietën.

Nëse nuk i lani duart siç duhet, jeni më të ndjeshëm ndaj baktereve dhe viruseve, dhe higjiena e duhur e duarve do të zvogëlonte numrin e vdekjeve të shkaktuara nga sëmundjet që zhvillohen me bakteret që transmetohen nga duar të ndyra.

Nëse kafshoni thonjtë tuaj është një zakon që shkakton rrezik për shëndetin. Në këtë mënyrë ju mund të transferoni bakteret nga grupi i streptokokëve ose stafilokokëve. Bakteret mund të hyjnë në rrjedhën e gjakut dhe të shkaktojnë sepsë.

Nuk mund të rezistoni pa e shtrydhur puçrrat? Mos e bëni këtë, pasi kjo do të lërë hapësirë të hapur për bakteret që mund të shkaktojnë probleme edhe më të mëdha në lëkurën tuaj dhe në trup.