Gjira reagon me një shkrim të gjatë, pas sulmit me motive raciste në Gjermani

Gijra tash e një kohë jeton në Gjermani së bashku me burrin dhe birin e saj.

Ngjarja e fundit kur një person vret 7 persona me motive raciste dhe në fund ‘shuan’ edhe jetën e tij ka ‘tronditur’ këngëtaren e cila ka reaguar me një postim.

“Pas 25 vitesh në të cilat unë tashmë jetoj në Gjermani, harroj që jam një fëmijë refugjat me prejardhje migracioni. Në vitin 1994 shpëtuam nga lufta e Kosovës për një jetë më të mirë … këtu gjetëm siguri, infrastrukturë, ushqim, punë, shtëpi. Pas vetëm 3 muajsh mësova gjuhën, por më duhet të them se “integrimi” nuk ishte gjithmonë i lehtë për mua. Kështu shpesh thoshte: “Nuk mund të luaj me të huajt. Ju nuk duhet të vini në shtëpinë time “. Një herë isha edhe tek dera dhe një nënë më tha me vrazhdë se nuk duhet të jem më me fëmijën e saj. Kam qarë shumë si fëmijë. Tashmë ajo ka lënë shenjën e saj në mua, duke provuar refuzimin që atë moshë të vogël në lidhje me identitetin tim… Unë kurrë nuk e dija se çfarë nuk kishte në rregull me mua dhe unë ende luftoj për t’u përshtatur ose “ndjehem e njëjtë” edhe sot. Më duhet të them që jam rritur në një fshat në Palatinate dhe jam e vetëdijshme që jo të gjithë gjermanët janë ksenofob. Por si nënë nuk mund ta kuptoj pse e mësoni fëmijën tuaj të “urrejë” kaq herët. ne ishim fëmijë … sot jam e vetëdijshme që kam një përgjegjësi të madhe për mënyrën sesi djali im i sheh qeniet njerëzore. Për mua, të hedhësh poshtë të tjerët për atë që janë, do të thotë të mos jesh në gjendje të pranosh veten. Nesër fëmija im mund të ishte një nga ata viktimat në Shishabar …. por unë kurrë nuk do të jem nëna, djali i së cilës vjen në shtëpi dhe më në fund më vret mua … pasi ka vrarë 11 persona të tjerë më parë … dhe pse?! Sepse ata ishin me origjinë të ndryshme. Është koha të zgjoheni ….. të ndaloni racizmin!” – shkruan Gjira në llogarinë e saj në Instagram.