Foto e rrallë: Albin Kurti duke perqafuar nënën e tij pas lirimit nga burgu me 7 dhjetor 2001

Kryeministri tash i Kosovës, Albin Kurti, kishte kaluar kohë të rënda në vitet e para të pasluftës, ku u arrestua nga forcat serbe dhe u dërgua në burgjet e Serbisë.

Nga burgu i Pozharevcit, Kurti pati një fjalim të fuqishëm i cili bëri që të reagojë bashkësia ndërkombëtare.

Më 7 dhjetor të vitit 2001, ai fitoi lirinë pikërisht për shkak të presionit ndërkombëtar.

E një foto e rrallë po qarkullon tash në rrjetet sociale, ku shihet përqafimi i Albin Kurtit me nënën e tij menjëherë pas lirimit të burgut.

Image