Fillon seanca gjyqësore për vrasjen e Oliver Ivanoviq

Ka filluar seanca shqyrtuese ndaj gjashtë të akuzuarve për vrasjen e politikanit serb Oliver Ivanoviq, i cili ishte ekzekutuar para selisë së partisë së tij më 16 janar të 2018-ës.

Në fakt seanca e parë ishte paraparë të mbahej më 30 dhjetor por për shkak se Prokurori Special kishte ardhur në seancë me një aktakuzë të dytë dhe të papërkthyer në gjuhën serbe, seanca ishte shtyrë për ditën e sotme.
Fillimisht janë bërë konstatimet për të dhënat e gjithë të akuzuarve, për t’ju dhënë fjala që gjatë shqyrtimit fillestar të lexohet aktakuza nga Prokurori Special Blerim Isufaj.

Të akuzuar janë 1. Nedelko Spasojeviq 2. Marko Rosiq 3. Silvana Arsoviq 4. Dragisha Markoviq 5. Zharko Jovanoviq 6. Rade Basara.