Eurodeputeti austriak bën thirrje për liberalizim urgjent të vizave për Kosovën

Deputeti i Parlamentit Europian, austriaku Lukas Mandl, ka bërë edhe njëherë thirrje që Kosovës t’i liberalizohen vizat.

Sipas tij, kjo është urgjente, meqë Kosova veçse ka përmbushur të gjitha kriteret e Bashkimit Europian, njofton Klankosova.tv.

”Programi i qeverisë në grupin D, në mënyrë eksplicite përmend #liberaliziminevizave për #Kosovën. Kjo është urgjente dhe e rëndësishme. Kriteret janë përmbushur për një kohë të gjatë”, shprehet ai mes tjerash derisa thotë se për këtë Parlamenti Europian dhe Komisioni Europian kanë rënë dakord prej kohësh.

”Mbështetje e plotë parlamentare këtu”, bën thirrje tutje ai përmes twitter, njofton Klankosova.tv.