ESHS përsëri hap konkurs për përzgjedhjen e regjistruesve

Enti Shtetëror i Statistikave përsëri ka hapur konkurs për përzgjedhjen e regjistruesve rajonalë për Regjistrimin e Popullsisë, Familjeve dhe Banesave 2021, për rajonet e regjistrimit ku ka mungesë të regjistruesve.

Regjistruesit të cilët do të jenë në terren dhe do të kryejnë regjistrimin e popullsisë do të fitojnë mbi 35.000 denarë për angazhimin.
Personat që do të regjistrojnë në terren nga 1 deri më 21 prill, një javë para regjistrimit do të kenë testime dhe përgatitje për zbatim të qetë dhe profesionale të operacionit statistikor.

Deri më tani, rreth 4.500 regjistrues janë regjistruar, të cilët do të fillojnë testimin dhe trajnimin nga e hëna e ardhshme, ndërsa thirrjet për regjistruesit janë të hapura deri të shtunën.

Regjistrimi, siç është njoftuar, do të kryhet në përputhje me protokollet shëndetësore të lëshuara nga Komisioni për Sëmundjet Infektive, të cilat sigurojnë mbrojtje të plotë si për qytetarët ashtu edhe për regjistruesit.