Erdogan: Ja kush më frymëzon në stilin tim udhëheqës

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan beson se emiri i Katarit, Sheik Tamim bin Hamad Al Thani, është një nga drejtuesit që e frymëzuan atë, duke e përshkruar atë si “një drejtues të ri dhe dinamik që është në anën e vendeve të varfra”.

I pyetur nga studentët për udhëheqësit historikë që e frymëzuan, Erdogan tha: “Profeti Muhamed (bekimi dhe paqja e Zotit qoftë mbi të) është një shembull i një udhëheqësi ideal për mua. Gjithashtu, ka liderë që kanë lënë gjurmët e tyre në kohën në të cilën kanë jetuar. Për shembull, themeluesi i Turqisë Mustafa Kemal Ataturk”.

Presidenti Erdogan shtoi, ndërsa mori pjesë në programin në një program të organizuar nga Universiteti Bilkent në kryeqytetin Ankara, se Sheik Tamim bin Hamad Al Thani, ishte një drejtues i ri dhe dinamik, i cili qëndron në anën e vendeve të varfëra, jeton në rajonin e Gjirit. ”

“Kur shohim Evropën, për momentin nuk mund të veçoj një drejtues në kuptimin e vërtetë të fjalës”, por shtoi se “Ish -kancelari gjerman Gerhard Schroeder kishte cilësi udhëheqëse dhe ishte i sinqertë”.

Presidenti turk theksoi se aktualisht ekziston një krizë serioze drejtimi në Evropë, një vakum lidershipi, duke thënë: “Unë nuk mund të them për asnjë lider se ai është një shembull i një udhëheqësi të vërtetë në Evropë.”

Duke komentuar tërheqjen e Turqisë nga bisedimet e pranimit në BE, ai theksoi se vendi i tij “nuk do të tërhiqet me iniciativën e vet” edhe nëse Unioni nuk pranon anëtarësimin e saj.

Ai theksoi se vendi i tij nuk kishte më nevojë për Bashkimin Evropian, pasi ai ishte në gjendje të plotësojë të gjitha nevojat e tij në të gjithë sektorët, nga arsimi dhe shëndetësia deri në industrinë e mbrojtjes.