Enver Petrovci dhe Vlora Nikçi nderohen me çmime për dramën “Muslimani” në festivalin ‘Teatri Shqiptar në Maqedoninë e Veriut’

Drama “Muslimani” e Teatrit Kombëtar të Kosovës nga Enver Petrovci në cilësinë e regjisorit, autorit dhe aktorit së bashku me aktoren Vlora Nikçi, është nderuar me tri çmime.

Yjet e kinematografisë shqiptare morën tri çmime në festivalin “Teatri Shqiptar në Maqedoninë e Veriut”, Dibër, në edicionin e XXI.

Bëhet fjalë për çmimet: ‘Shfaqja më e mirë’, një çmim të Petrovcit për ‘aktorin më të mirë’ si dhe për çmimin e ‘aktores më të mirë’ me protagoniste Nikçi.

Foto: Screenshot/Facebook

Drama, me tekst dhe regji të Enver Petrovcit, duhet theksuar se nga 21 marsi ka filluar të shfaqet në TKK.

Kjo shfaqje ndërkaq prezanton se si ndër shqiptarët është e ndaluar martesa e bashkëkombasve të feve të ndryshme dhe si ky koncept ndryshon kur protagonisti kryesor dashurohet.

Më poshtë ua sjellim edhe postimin e plotë të bërë në Teatrin Kombëtar të Kosovës (pa ndërhyrje):

“NĒ FESTIVALIN “TEATRI SHQIPTAR NĒ MAQEDONINĒ E VERIUT”, DIBĒR EDICIONI I XXI.

Nata finale na ofroi kënaqësinë të shohim se drama e Teatrit Kombetare te Kosoves, “Myslimani” nga profesori Enver Petrovci në cilësinë e autorit, regjisorit dhe aktorit kryesor se bashku me aktore Vlora Nikçi, u nderuan me keto cmime:

1- Shfaqja me e mire- “Muslimani”

2- Aktori me i mire protagonist- Enver Petrovci

3- Aktorja me e mire protagoniste- Vlora Nikçi”.

Foto: Screenshot/Facebook