Delegacioni qeveritar ka vendosur lule para monumentit të Shën Cirilit dhe Metodit në USHCM

– Kryeministri Oliver Spasovski, ministri i Arsimit dhe Shkencës arbër Ademi dhe ministrja pa dikaster e obliguar për investime të huaja Zorica Apostolova, në emër të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, me rastin e festës shtetërore 24 Maji “Shën Cirili dhe Metodi” Dita e iluministëve mbarë sllovenë, sot vendosën lule para monumentit të Vëllezërve Cirili dhe Metodi, në kampusin e universitetit në Shkup.
Kryeministri Spasovski dhe ministri Ademi dhe Apostolska patën edhe takim të shkurtër me rektorin e Universitetit “Shën Cirili dhe Metodi”, prof.dr. Nikolla Jankullovski.
Në takim ia transmetuan urimet me rastin e festës shtetërore 24 maji – “Shën Cirili dhe Metodi” Dita e iluministëve mbarë sllovenë, me mesazh për mbështetje të autonomisë së universitet si institucion shkencor, të arsimit të lartë, i cili siguron mësim, shkencë dhe veprimtari aplikative në shkencat matematiko-natyrore, teknike-teknologjike, mjekësore dhe shëndetësore, bioteknike, shoqërore dhe shkenca humaniste dhe në arte dhe e cila është e përkushtuar në kujdesin dhe në afirmimin internacional të shënimit tradicional dhe vlerave të popullit të Maqedonisë së Veriut dhe të kujdesit dhe promovimit të vlerave kulturore të bashkësive tjera etnike në vend, kumtoi pres-shërbimi qeveritar./MIA