Danimarka bëhet shteti i parë në Evropë që i rihap shkollat

Danimarka filloi rihapjen e shkollave të mërkurën pas një muaj mbylljeje për shkak të koronavirusit, duke u bërë vendi i parë në Evropë që e bëri këtë.

Kopshtet dhe shkollat fillore janë duke u rihapur, sipas një korrespondenti të AFP, pasi ato u mbyllën në 12 mars në përpjekje për të frenuar epideminë COVID-19, transmeton lajmi.net.

Sidoqoftë, klasa po rifillon vetëm në rreth gjysmën e komunave të Danimarkës dhe në rreth 35 përqind të shkollave të Kopenhagës, pasi të tjerët kanë kërkuar më shumë kohë për t’u përshtatur me protokollet shëndetësore që janë akoma në vend. Të gjitha pritet të rihapen deri më 20 prill.

Në fillim të prillit, qeveria e qendrës së majtë të vendit njoftoi se shkollat do të rihapen “me kushtin që të gjithë të mbajnë distancën e tyre dhe të lahen duart”.

Shkollave u kërkohet të sigurojnë që një distancë prej dy metrash (rreth gjashtë këmbë) të mbahet midis tavolinave në klasa dhe pushimet duhet të organizohen për grupe të vogla.