“Çfarë të bëjmë kur jemi bullgarë”, shtetasi i Bullgarisë ndalohet nga policia e Maqedonisë së Veriut

Policia kufitare në Maqedoninë e Veriut ka ndaluar një bullgar që po tentonte të hynte në vend, shkruan BTV-ja bullgare, përcjell TV21. Sipas tyre, ai aktualisht ndodhet në pikën kufitare Gjueshevë (në anën e Maqedonisë së Veriut “Deve Bair”).

“Për gjashtë orë, deri në orën 02:30 më kanë mbajtur në pikën kufitare dhe nuk më kanë lejuar të hyj në Maqedoninë e Veriut. Më kanë marrë letërnjoftimin. Më dhanë një dokument ku thuhet se jam kërcënim për sigurinë kombëtare të Maqedonisë së Veriut dhe nuk më lejuan të hyja”, tha presidenti i Fondacionit Maqedonia, Viktor Stojanov.

Ai sqaron se mbrëmë është nisur për në Shkup sepse sot Fondacioni Maqedonia ka një ngjarje mbi varrin e Goce Dellçevit, gjegjësisht për nder të 119 vjetorit të vdekja së Dellçevit.

Sipas Stojanov, kjo është formë e rëndë provokimi nga Maqedonia e Veriut drejt Bullgarisë. Ai shtoi se do të kërkojë të drejtat e tij në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut dhe se tashmë ka dërguar sinjal deri tek Ministria e Jashtme bullgare.

“Nga ata janë marrë broshura për Goce Dellçevin me një protokoll, me fytyrën e tij me citatin “Çfarë të bëjmë kur jemi bullgarë?” Shihet se ky është një kërcënim për sigurinë kombëtare të Maqedonisë së Veriut. Me këtë sjellje Maqedonia e Veriut ia mbyll dyert BE-së dhe tregon qartë se nuk është shtet demokratik dhe ligjor”, tha kryetari i Fondacionit Maqedoni.

https://vid.btv.bg/btvnews/2022/05/04/macedonia_1651645369-1.mp4?_=1