Ligji për gjuhët, Karakamisheva: Publiku duhet ti dijë vërejtjet e Komisionit të Venecias

Profesoresha e të drejtës Kushtetuese përmes profilit të saj në rrjetin social facebook ka komentuar vendimin e Komisionit të Venecias për Ligjin për Përdorimin...

Imer Aliu propozohet drejtor i Drejtorisë për ruajtjen e të dhënave personale

Imer Aliu është votuar si kandidat i vetëm për Drejtor të Drejtorisë për ruajtjen e të dhënave personale. Imer Aliu ka qënë deputet i PDSH-së...

Zaevi dhe Carovska në takim me kategoritë e ndjeshme sociale të qytetarëve

Kemi bërë reforma në fushën e mbrojtjes sociale dhe të fëmijëve që t’i mbrojmë kategoritë e ndjeshme të qytetarëve, t’ua kthejmë dinjitetin, por edhe...

Premierë e “Përrallë Humane”

Në regji të Besfort Idrizi dhe autori Katerina Momeva, këtë të shtunë, më datën 07.12.2019 me fillim në orën 20 në QKR (MKC) “Kino...

“Luftë” brenda policisë sekrete në Maqedoni, gjuhet me armë zyra e shefit

Zoranço Markovski, ish shef i policisë sekrete maqedonase në Prilep, momentalisht pa detyrë të caktuar, ka gjuajtur sot rreth ores 14 30 minuta me...

Kasami priti sot Muharem Memedin që iu bashkua Lëvizjes Besa

Sot, pjesë e familjes së Lëvizjes BESA, i’u bashkangjit Muharem Memedi nga Mateçi, Komuna e Likovës, kështu njofton kreu i kësaj partie Bilall Kasami. Muharemi...

Komisioni i Venecias: Rishqyrtim të Ligjit për gjuhët

Komisioni i Venecias i bën thirrje autoriteteve të Maqedonisë së Veriut të rishqyrtojnë ligjin për përdorimin e gjuhëve përmes konsultimeve me të gjitha palët....

Dimitrov: KE-ja sa më shpejtë ta përgatisë propozimin për përmirësimin e procesit të anëtarësimit

Maqedonia e Veriut është e interesuar që sa më shpejtë që është e mundur Komisioni Evropian ta përgatisë dhe ta prezantojë para vendeve anëtare...

ASHMA do t’i dhurojë një milion denarë ndihmë Shqipërisë

Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuele do të bëjë donacion ndihmë financiare në vlerë prej një milion denarësh për sanimin e pasojave nga...

Avokati shqiptar: Po më kufizohet e drejta për të përdorur gjuhën shqipe në gjykatë

Avokati Merxhan Dauti me anë të një komunikate ka reaguar në lidhje me mos lejimin e përdorimit të gjuhës shqipe në seancën gjyqësore për...