Boçvarski: Kemi ndërtuar gjithsej 853 banesa sociale në katërmbëdhjetë komuna

“Viteve të fundit kemi arritur të përfundojmë me gjithë objektet që janë në ndërtim e sipër, gjithsej 853 banesa sociale në katërmbëdhjetë komuna në të gjithë vendin. Një pjesë i kemi shpërndarë, disa janë në fazën përfundimtare dhe në periudhën e ardhshme do të shpallim shpallje publike për shpërndarje”, tha ministri i Transportit dhe Lidhjeve Blagoj Boçvarski gjatë inspektimit të ndërtimit të objektit social në Veles.

Objekti banesor në Veles ka 29 banesa, investimi është 41,5 milionë denarë. Ai pritet të përfundojë brenda tetorit të këtij viti.

“Është detyrimi ynë që të krijojmë kushte që familjet në nevojë të kenë siguri dhe kushte më të mira jetese. Dhe për këtë ne punojmë intensivisht në masat dhe politikat që ndikojnë në përmirësimin e pozitës sociale të kategorive vulnerabël. Kjo është një nga mënyrat se si kjo Qeveri kujdeset për familjet në nevojë. Ndërtesa në Veles është duke punuar me dinamikë të mirë dhe menjëherë pas përfundimit të saj do të shpallim thirrje publike për shpërndarjen e banesave”, tha ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Blagoj Boçvarski.

Ministri shtoi se për momentin ndërtesat në Negotinë, Demir Kapi dhe Gjevgjeli janë në fazën përfundimtare dhe aktualisht janë në ndërtim e sipër 470 banesa sociale në Butel, Saraj, Koçan, Pehçevë dhe ky në Veles. Ministri shtoi se janë duke u bërë plane për vazhdimin e këtij projekti dhe në komunat e tjera për të zgjidhur çështjen e banimit për kategoritë e rrezikuara.