Besimi: Është kyçe që zgjidhja për pagat të jetë sistemore dhe të definohet dinamika

Ecim drejtë zgjidhjes, ndërsa është kyçe që të jetë sistemore dhe të definohet dinamika e pagave, vlerësoi sot ministri i Financave, Fatmir Besimi, pasi në mbledhjen e pardjeshme të Këshillit Ekonomik Social ishte dakorduar që Qeveria të hënën të bëjë lëvizje të reja për përllogaritje në sektorin publik, sipas propozimeve të ofruara nga ana e sindikatave.

“Jemi në komunikim intensiv, do të takohemi të hënën, ndoshta edhe një herë gjatë javës. Po shkojmë drejt zgjidhjes. Ne kemi një platformë ku flasim. Në parim, ne jemi dakord në parim, do të shkojmë se si të hartojmë pakon dhe është thelbësore që të ketë zgjidhje sistematike në Marrëveshjen e Përgjithshme Kolektive dhe të përcaktojë dinamikën e pagave. Do të ketë sistem të unifikuar. Tani ka metoda të ndryshme, modele të ndryshme, e fundit është paga minimale plus pikë. Ata nuk kërkojnë koeficient. Ata kanë menduar edhe nëse duhet të jetë paga minimale apo ajo mesatare, kanë qenë më shumë pro pagës mesatare. Për ne ka qenë ashtu siç ka kërkuar nga Sindikata që ne të përshtatim modelin. Gjëja e fundit që po diskutohet është për pagën mesatare dhe duhet një periudhë tranzicioni për të hyrë në atë sistem. Koeficient me pagë mesatare dhe periudhë tranzicioni”, tha Besimi në një konferencë për media.

Ai pret që të gjendet zgjidhje e pranueshme për të gjithë, ndërsa thotë edhe se po ndiqet procesi për pajtim për kërkesën e Sindikatës së të punësuarve në Drejtorinë e të Ardhurave Publike për paga më të larta për 30 për qind.

Siç sqaroi, bëhet fjalë për çështje të ndryshme, përkundër bisedimeve për dinamikën e përcaktimit të pagave në sektorin publik, në rastin me DAP ka ligj të ri dhe harmonizim të të drejtave të veçanta dhe specifikave të punës.

“E di që presioni social-ekonomik është i madh, por detyra ime është të them se çfarë kapaciteti kam. Kështu kemi thënë për Buxhetin në Kuvend. Nga buxheti i sektorit publik janë marrë gjithsej një miliard euro, pra 960 milionë. Dhjetë për qind do të thotë gati 100 milionë euro plus. Por prandaj po flas për të shkuar drejt zgjidhjes, prandaj duhet një periudhë tranzicioni”, tha Besimi.

Vlerësoi se kjo është një nga reformat më të mëdha dhe deri më tani për pagat në sektorin publik dhe se me ligj ose me marrëveshje kolektive do të garantohet rritja e tyre, ndërsa ajo që do të ndodhë në sektorin publik padiskutueshëm do të reflektohet dhe të pagave në sektorin privat.

Siç njoftoi Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS), pardje në seancën e KES është prezantuar Metodologjia për rritjen e pagave në sektorin publik, e cila propozon një periudhë të re tranzicioni nga viti 2023 – 2025, gjegjësisht rritje të pagave në një periudhë prej 2,5 vjetësh.

“Pas diskutimit konstruktiv ndërmjet partnerëve socialë lidhur me propozimin, u konstatua se periudha e tranzicionit prej 2,5 vjetësh është e pranueshme dhe përfaqësuesit e qeverisë do të bëjnë simulime të reja sipas propozimeve të ofruara nga sindikatat”, njoftoi MPPS.

Sipas sindikalistëve, ka zhvendosje nga “pika e vdekur”. Ka një zhvendosje nga “pika e vdekur”, por ne nuk devijojmë nga kërkesat tona. “Ajo që u ofrua nuk ishte e pranueshme për ne. Do të shohim të hënën nëse do të ketë matematikë të re nga Qeveria”, deklaroi kryetari i Sindikatës së AOGJSHQ-së Tërpe Deanoski.