Besimi: Duhet të përshtatemi dhe të dimë si të punojmë në gjendje krize

Ose taksa më të larta ose më shumë huamarrje.

Për ta tejkaluar më lehtë krizën energjetike, sipas ministrit të Financave Fatmir Besimi, ekzistojnë dy mundësi.

Por në të dyja rastet, punëtoria në fund do të paguhet nga qytetarët.

“Taksat më të larta do të rrisin koston e jetesës dhe interesat për paratë e huazuara do të duhet të paguhen. Vetëm këtë vit shteti duhet të kthejë 152 milionë euro interesa për borxhet e vjetra, që është 1.3% e BPV-së. Qeveria do të ndihmojë me aq sa mundet, por të gjithë duhet të kursejmë”, tha Besimi.

“Asnjëherë nuk kemi thënë se do të jetë e lehtë. Po bëjmë të gjitha përgatitjet që kjo krizë të kalojë sa më pa u ndjerë. Por ne të gjithë duhet të përshtatemi për të punuar në kushte krize, qeveria është këtu për të ndihmuar, por kjo do të reflektohet ose me rritjen e taksave ose me huamarrje të reja”, tha Fatmir Besimi, ministër i Financave.