Bardhyl Mahmuti, shqiptari nga Maqedonia në ballë të protestave studentore të ’81-shit në Prishtinë!

Dyzet vjet më parë shpërtheu shkëndija që paralajmëroi fillimin e zbrazjes së zemërimit popullor kundër padrejtësive, kundër shtypjes e shfrytëzimit.
Ajo ishte dita që nisi një proces të pakthim. Shqiptari nga Tetova, Bardhyl Mahmuti, ishte në balllë të kësaj proteste, një dër liderët studentorë. Ai sot është rikthyer në Zvicër, ku jeton bashkë me familjen, si dhe boton libra për luftën e drejtë të shqiptarëve kundër sistemit Jugosllav.