Ambasadori spanjoll e dorëzoi në Stejt Departament ratifikimin për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO

Ambasadori spanjoll në SHBA, Santiago Kabanas, mbrëmë në Stejt Departament është takuar me zëvendëssekretarin shtetëror Filip Riker dhe e dorëzoi dokumentin origjinal të ratifikimit të Protokollit aderues për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO. Dokumenti këtë javë u votua në Senati dhe u nënshkrua nga mbreti i Spanjës Felipe i Gjashtë.

“Mirë se erdhët në familjen e NATO-s”, Ambasada i drejtua MPJ-së dhe Maqedonisë së Veriut mbrëmë në kumtesën në Tuiter.

Stejt Departamenti tani duhet t’i njoftojë aleatët se të gjitha vendet anëtare në Aleancën ushtarake i kanë deponuar ratifikimet në Zyrën për marrëveshje ndërkombëtare. Pasi do të marrim letër nga sekretari i përgjithshëm Jens Stoltenberg, këtë duhet të bëjë edhe Maqedonia e Veriut, pas çfarë vendi ynë edhe zyrtarisht do të bëhet anëtarja e 30-të e NATO-s.

Në të drejtën ndërkombëtare, SHBA-ja paraqitet në cilësi të depos ku deponohen dhe ruhen origjinalet e të gjitha marrëveshjeve ndërkombëtare.