Afro 5 milion e 200 mijë të infektuar, mbi 330 mijë të vdekur nga Covid-19

Numri i rasteve të reja dhe vdekje nga Covid-19 vazhdon të rritet por me ritme më të ngadalta. Sipas ekspertëve, vala e madhe e infektimeve tashmë po shfaqet në vendet e lindjes ku më e prekur është Rusia.

Së fundmi raportohet se numri i rasteve në mbarë botën ka shkuar në 5 milion e 197 mijë e 863, ndërsa numri i të vdekurve ka shkuar në 334 mijë e 680. Edhe numri i pacientëve të shëruar është rritur duke shkuar në 2 milion e 82 mijë e 950 pacientë të shëruar.
Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë numrin më të lartë të rasteve dhe vdekjeve. Në SHBA në total janë 1 milion e 620 mijë e 902 të infektuar dhe 96 mijë e 354 të vdekur nga Covid-19.

Rusia renditet e dyta me 317 mijë e 554 raste, por me një numër të ulët të vdekjeve. Rusia raporton 3 mijë e 99 të vdekur nga Covid-19. Ka ndryshuar renditja, ku Brazili ka kaluar në vendin e tretë. Brazili ka 310 mijë e 921 raste dhe 20 mijë e 82 të vdekur. Spanja renditet e katërta ku në total ka 282 mijë e 117 raste dhe 27 mijë e 940 të vdekur.

Më pas vjen Mbretëria e Bashkuar e cila raporton për 250 mijë e 908 raste dhe 36 mijë e 42 të vdekur. Në vendin e gjashtë renditet Italia me 228 mijë e 6 raste dhe 32 mijë e 486 të vdekur. Franca renditet pas Italisë me 181 mijë e 826 raste dhe 28 mijë e 215 të vdekur nga Covid-19.