A është kjo pema më e shëmtuar e festave të fundvitit?

Stafi i aeroportit sqaroi se ata përdorën objekte të ndaluara nga hyrja në aeroplan dhe të cilat u konfiskuan nga pasagjerët gjatë kontrollit.

Një pemë e pazakontë e Krishtlindjes është ngritur në aeroportin e Vilnius, e bërë nga thika, gërshërë, çakmakë dhe objekte të tjera të rrezikshme, dhe qëllimi i saj është të dërgojë pasagjerëve një mesazh në lidhje me rëndësinë e sigurisë së udhëtimit me aeroplan.

Artikujt ishin rregulluar në formën e një peme një metër e gjysmë. Shumica e objekteve janë me ngjyrë të gjelbër dhe të vendosura në qendër të ndërtesës së aeroportit.

Stafi i aeroportit sqaroi se ata përdorën sende të ndaluara nga hyrja në aeroplan dhe të cilat u konfiskuan nga udhëtarët gjatë kontrollit.

“Nëse nuk dëshironi që sendet tuaja private të përfundojnë në pemën tonë të Krishtlindjes vitin e ardhshëm, kontrolloni se çfarë ju lejohet të mbani në bagazhin tuaj para fluturimit”, thuhet në një deklaratë të Shërbimit të Sigurisë së Aeroportit Vilnius në Lituani, përmes të cilit më shumë se 4.6 milionë pasagjerë kanë kaluar gjatë vitit 2019.